Як підготуватися до УЗД внутрішніх органів

Ультразвукове обстеження — найбільш швидкий та ефективний спосіб отримати інформацію про стан внутрішніх органів. Це безпечний неінвазивний метод, що ґрунтується на використанні ультразвукових хвиль. Вони проникають до організму людини за допомогою спеціального датчика, який виводить зображення на екран обладнання. УЗД-спеціаліст розшифровує отриману інформацію та в доступній формі розповідає пацієнту про стан його здоров’я.

Що входить до УЗД черевної порожнини

Цей тип ультразвукової діагностики дозволяє оглянути непорожнисті органи травного тракту, до яких належать:

  • печінка;
  • селезінка;
  • підшлункова залоза;
  • великі судини черевної області та лімфатичні вузли;
  • жовчний міхур і протоки.

Крім того, під час обстеження порожнистих органів травної системи спеціаліст здатен знайти шкідливі новоутворення та запалення шлунка й нирок. Також за допомогою УЗД внутрішніх органів виявляють ознаки непрохідності кишківника.

Ультразвукове дослідження у Львові безпечне для здоров’я, не має протипоказань та може здійснюватися як за призначенням лікаря, так і без нього.

Що потрібно зробити перед УЗД внутрішніх органів

Перше, що слід запам’ятати — до УЗД внутрішніх органів потрібно готуватися заздалегідь. Зазвичай підготовка пацієнта до ультразвукової діагностики такого типу починається за добу до проведення обстеження, хоча в ідеалі рекомендується ще за два дні до процедури виключити з раціону продукти, що провокують здуття.

Наступне, що цікавить пацієнтів: чи можна пити воду та їсти перед УЗД внутрішніх органів. В день процедури можна пити звичайну негазовану воду, а от їжу вживати слід уже після проведення обстеження. Оскільки доведеться відмовитися від сніданку та прийти до медичного центру натще, краще записатися на ранковий огляд. Якщо пацієнт записаний на УЗД органів живота в другій половині дня, йому дозволений легкий сніданок. Однак мінімальний час між прийомом їжі та обстеженням не може становити менше 4-5 годин.

Де зробити УЗД внутрішніх органів у Львові

Записатися на УЗД  черевної порожнини можна на сайті клініки Medialt. Медичний центр пропонує різні види ультразвукового обстеження та використовує в роботі лише сучасне високоточне обладнання. Після завершення діагностики черевної порожними пацієнт отримує детальну інформацію про стан внутрішніх органів та в разі необхідності може звернутися з результатами УЗД до лікаря для проходження подальших медичних процедур.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram