МОЗ за підтримки Світового банку вперше закупило системи внутрішньокісткового судинного доступу

Міністерство охорони здоров’я України у межах спільного зі Світовим банком проєкту «Поліпшення охорони здоровʼя на службі у людей» вперше закупило сучасні системи внутрішньокісткового судинного доступу для інфузійної і медикаментозної терапії з наборами голок різної довжини та аплікаторами.

Критично необхідне обладнання із закуплених 500 систем та 3 000 одиниць витратних матеріалів доставлено вже у 22 регіони. Медобладнання отримають заклади охорони здоров’я, які приймають найбільше постраждалих від воєнних дій.

«В екстрених ситуаціях у постраждалих, які перебувають у критичному стані, вкрай важливо якомога швидше розпочати лікування. Для цього необхідним є швидкий доступ до введення інфузійних розчинів та відповідних медичних препаратів. Сучасне обладнання дозволяє впродовж десяти секунд отримати такий доступ і може бути використане як для дорослих, так і дітей. Це ефективний і безпечний спосіб врятувати життя людині, коли немає можливості швидко забезпечити внутрішньовенний доступ, а кожна хвилина має значення», – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Така система внутрішньокісткового доступу широко застосовується у провідних країнах світу та вкрай необхідна саме в екстрених ситуаціях, коли забезпечення внутрішньовенного доступу ускладнено або взагалі неможливо, в тому числі через тяжкий клінічний стан пацієнта. За таких умов і використовуються внутрішньокісткові доступи, які за своєю функціональною здатністю не відрізняються від центрального венозного.

Наявність такого обладнання наблизить якість надання медичної допомоги до кращих світових практик, які ґрунтуються на засадах доказової медицини.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram