На Львівщині провели першу успішну ретрансплантацію нирки дитині

Фахівці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру (ЗУСДМЦ) провели першу успішну ретрансплантацію (повторну пересадку) нирки дитині на Львівщині.

Вперше Михайлові, якому зараз вже 14 років, пересадили нирку у 1,5-річному віці. Тоді донором став батько дитини. За 12 років пересаджений орган, на жаль, перестав належно функціонувати, і на початку червня хлопця у важкому стані доправили евакуаційним потягом з лікарні Дніпра, де він перебував на лікуванні, до Львова.

Фахівці Центру стабілізували стан підлітка, провели додаткові обстеження і, після консультацій з трансплантологами, підготували його до повторної родинної трансплантації. Цього разу донором для сина стала мати.

Пересадку здійснили спеціалісти ЗУСДМЦ і Львівської обласної клінічної лікарні. Оперативне втручання тривало 5 годин.

За тиждень після операції лікарі відзначають усі важливі показники пацієнта у межах вікової норми. Мама Михайла, яка знаходиться під наглядом лікарів Центру, також почувається добре.

Зазначимо, що у Центрі доступне поставлення у «Лист очікування» для пацієнтів, які потребують трансплантації, з усіх регіонів країни – місце реєстрації і проживання не має значення. Щоб потрапити у цей список потенційних пацієнтів, потрібно звернутися до лікарні.

Нагадуємо, що попри війну Україна впевнено рухається до трансплантаційної незалежності, а темпи проведення трансплантацій в Україні зростають. Так, за попередні 6 місяців було виконано 136 операцій з трансплантації.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram