Студентів-медиків залучатимуть до надання медичної допомоги під час надзвичайних ситуацій

Уряд затвердив порядок залучення до надання медичної допомоги окремих категорій осіб на період дії карантину, надзвичайної ситуації, надзвичайного або воєнного стану.

Постанова визначає, що залучати до надання медичної допомоги на період карантину, надзвичайної ситуації, надзвичайного або воєнного стану зможуть:

  • лікарів-інтернів;
  • лікарів-спеціалістів та молодших спеціалістів із медичною освітою без вимог щодо атестації на присвоєння чи підтвердження кваліфікаційної категорії;
  • фармацевтичних працівників;
  • студентів старших курсів за спеціальностями «Медицина», «Медсестринство», «Стоматологія», «Технології медичної діагностики та лікування», «Медична психологія», «Фармація, промислова фармація» (спеціалізація «Фармація»), «Терапія та реабілітація», «Педіатрія» галузі знань «Охорона здоров’я».

Також постанова встановлює необхідність визначення органами охорони здоров’я додаткової потреби в кадрах, що виникла у період дії карантину, надзвичайної ситуації, надзвичайного або воєнного стану.

Тепер визначено механізм та особливості залучення кожної з вищезазначених категорій осіб до надання медичної допомоги у закладах охорони здоров’я, зокрема, шляхом відрядження, укладання цивільно-правових або трудових договорів та направлення здобувачів вищої освіти для проходження виробничої практики.

Зазначимо, що для кожної категорії осіб, які залучаються до надання медичної допомоги, встановлено обов’язки, що можуть виконуватися, та умови їх виконання.

Так, завдяки ухваленим змінам, вдасться задовольнити додаткову потребу в кадрах, що виникла у період дії карантину, надзвичайної ситуації, надзвичайного або воєнного стану. Крім того, залучення більшої кількості медиків до надання медичної допомоги забезпечить її повноту, своєчасність та безперервність для пацієнтів.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram