В університетах розпочалися засідання комісій з розподілу випускників в інтернатуру

У закладах вищої медичної освіти (ЗВО) розпочалися засідання комісій з розподілу випускників бюджетної форми навчання в інтернатуру.

Зазначимо, що у цьому році розподіл випускників-бюджетників відбувається у 13 ЗВО, що належать до сфери управління МОЗ, та 5 ЗВО, що належать до сфери управління МОН.

Розподіл здійснюватиметься на основі рейтингу випускників, сформованого за результатами академічної успішності, на місця державного замовлення для підготовки в інтернатурі, що були доведені МОЗ до кожного ЗВО та оприлюднені на офіційному вебсайті МОЗ.

Так, у кожному ЗВО було створено комісії з розподілу, до складу яких входять: ректор, проректори, декани, завідувачі кафедр, представники студентського самоврядування і професійних асоціацій, а також представники МОЗ та департаментів охорони здоров’я місцевих військових адміністрацій (ДОЗ).

Засідання комісій проходитимуть у змішаному форматі (наживо та онлайн) згідно з графіком. Під час засідань комісії надають випускникам, які заходять по черзі, пропозиції щодо спеціальності та місця проходження інтернатури.

Випускник, який погоджується з пропозицією комісії, отримує від ЗВО направлення на проходження інтернатури. Випускник, який відмовляється від пропозиції та письмово повідомляє про це ЗВО, отримує довідку про самостійне обрання місця проходження інтернатури.

Далі випускник, який отримав направлення, подає документи для зарахування на посаду лікаря-інтерна до ДОЗ, в сфері управління якого знаходиться база стажування (комунальний заклад охорони здоров’я).

Випускник, який отримав довідку про самостійне обрання місця проходження інтернатури, самостійно обирає базу стажування (державний або приватний заклад охорони здоров’я), звертається до керівника цього ЗОЗ та, у разі підтвердження наявності вакантної посади або місця для проходження інтернатури, подає документи для зарахування в інтернатуру.

Нагадуємо, що для зарахування на освітню частину підготовки в інтернатурі випускник подає заяву та інші документи до ЗВО не пізніше 20 липня.

На базі стажування, де відбувається практична частина підгото

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram