Зволожувальні краплі для очей: кому потрібні і навіщо

Чи знайоме вам відчуття, коли кліпаєте-кліпаєте очима, а дискомфорт не минає? Хочеться терти очі руками, мружитися, а при новому погляді довкола не відчувати нічого зайвого, це й буде той самий комфорт. Однак, замість нього, маєте печіння, відчуття піску в очах, загалом кажучи, некомфортно. От і спадає на думку питання, а найкращі зволожуючі краплі для очей, які вони? Коли допомагають? І як підібрати ті самі, підходящі конкретно для вас?

Коли доречно використовувати зволожуючі краплі для очей?

Про зволожуючі краплі для очей зазвичай знають активні користувачі контактними лінзами. Наскільки б гарно не були підібрані ваші засоби корекції зору, однак час від часу потреба додатково зволожити очі виникає. Якщо ж м’які контактні лінзи підібрані невдало, може розвиватися синдром сухого ока, і тоді краплі стають, без перебільшень, рятівними. 

Окулісти радять користуватися краплями для очей у таких випадках:

  • коли виникає дискомфорт при роботі з цифровими пристроями, зазвичай наприкінці робочого дня;
  • коли очі червоніють, розвивається печіння, зорова втома, перенапруга;
  • коли ви довго перебуваєте у приміщенні з пересушеним повітрям, зокрема, взимку в умовах централізованого опалення.

Якщо ви користувач контактними лінзами, окрім цих причин, маєте ще кілька специфічних:

  • зволожувальні краплі пришвидшують адаптацію до МКЛ;
  • самі по собі лінзи в оці можуть втрачати вологу зі своєї структури, тож зволожувальні краплі потрібний баланс відновлюють.

Як користуватися краплями для очей?

Перше питання зводиться до того, як часто закапувати очі при сухості? Офтальмологи зазвичай дають загальну рекомендацію: 1-3 рази на день. Однак, все дуже індивідуально і частоту закапування можна визначати самостійно: коли виникає дискомфорт чи за визначеним на практиці графіком, щоб цей дискомфорт попередити.

Друге, що може хвилювати користувачів крапель, це алгоритм закапування, як це робити? Поради наступні:

  • попередньо вимийте руки, адже контактуватимете з повіками;
  • закиньте голову або ляжте, щоб голова була горизонтально, а очі дивилися на стелю;
  • однією рукою трохи відтягніть нижню повіку, а другою натисніть 1-2 рази на флакон з краплями;
  • не опускайте голову одразу, а почекайте до хвилини і покліпайте, щоб рідина розподілилася по оку.

Найпопулярніші зволожуючі краплі

Зволожувальні краплі, як і контактні лінзи, потрібно підбирати індивідуально: те, що підходить одному, може бути некомфортним для іншого. Запитайте свого офтальмолога про пораду. Однак, і загальний огляд зволожувальних засобів зайвим не буде, тому ось три популярних найменування від перевірених світових виробників.

  • Biotrue drops від Bausch & Lomb. Призначені для профілактики та усунення подразнення і сухості в очах. Містить полімерну гіалуронову кислоту, природний компонент з вираженою зволожувальною і регенеруючою дією. Нормалізує відчуття в оці вже за кілька хвилин після закапування, а комфорт триває до 8 годин.
  • Comfort Drops від Avizor. Рекомендовані до використання при тривалому перебуванні в умовах сухого повітря, задимленості, а також при тривалому зоровому навантаженні. Зволожуючим компонентом виступає повідон. Усувають сухість, відчуття стороннього тіла і подразнення в очах.
  • Systane Aqua від Alcon. Відрізняють тривалою дією і підходять навіть  для чутливих очей. Унікальна формула гелеутворення створює такий прошарок, що надовго утримує вологу на поверхні ока.
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram