Після реорганізації Національний інститут раку на понад 50% збільшив кількість проведених операцій

У лютому 2023 року Національний інститут раку було реорганізовано у комунальне некомерційне підприємство. Це дало змогу медзакладу укласти з НСЗУ договори за Програмою медичних гарантій на 15 пакетів медичних послуг.

«Саме реорганізація Інституту дозволяє більшій кількості пацієнтів отримати якісну та безоплатну допомогу при онкологічних захворюваннях. Це великий крок до реформування медичної сфери. Це та модель, за якою пацієнти самі обирають, де їм отримувати медичні послуги, а медична установа створює для них найкращі умови, щоб конкурувати на ринку. Лікарі отримують гідну оплату праці, пацієнти – якісні послуги, сервіс та піклування», – зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

За перше півріччя 2023 року бюджет за договорами із НСЗУ зріс на 9 761 883,83 грн, що збільшило спроможність інституту забезпечити потребу онкологічних пацієнтів безоплатними діагностичними та лікувальними послугами.

Завдяки реорганізації суттєво покращились і результати роботи. Так, у першому півріччі 2023 року у стаціонарі було проліковано 17 545 хворих, що на 3 544 пацієнти більше у порівнянні з 2021 роком. Також кількість проведених операцій з січня 2023 року становить 5 208, що на 1 792 більше, ніж у аналогічному періоді 2021 року.

Інститут продовжує модернізацію приміщень та обладнання. За перше півріччя 2023 року було введено в експлуатацію 20 одиниць дороговартісного обладнання. В березні були закінчені роботи з оновлення всіх приміщень бактеріологічної лабораторії, проведені закупівлі з придбання нових лабораторних меблів, інвентарю. Також було створено новий простір відділення дитячої онкології у консультативній поліклініці. Наразі розпочаті проєктні роботи з капітального ремонту та модернізації відділення хімієтерапії у другому клінічному корпусі.

Нагадаємо, у травні 2023 року Національний інститут раку отримавсучасний 32-зрізовий спіральний комп’ютерний томограф виробництва Canon Medical Systems. Обладнання придбали Медичні закупівлі України на замовлення Міністерства охорони здоровʼя.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram