Повна реконструкція усмішки: тотальна імплантація як один із найефективніших методів протезування

Ще донедавна при повній адентії (повністю беззубій щелепі) єдиним вирішенням проблеми було встановлення знімної конструкції протезів. Це створювало психологічний дискомфорт та труднощі в повсякденному житті, зокрема при жуванні. Проте сьогодні є інші надійніші способи протезування. Відновити естетичні та функціональні якості усмішки можна з допомогою імплантації. Процедура передбачає встановлення імплантів — штучних зубних коренів, які служать надійною основою для закріплення протезів, що дозволяє значно покращити життя пацієнтів.

Для відновлення зубних рядів потрібно провести комплексне обстеження та скласти індивідуальний план лікування. Для цього знадобиться хороший стоматолог в Києві, який надасть професійну допомогу та підтримку на кожному етапі лікування.

Переваги імплантації при повній адентії

Імплантація стає все популярнішим способом протезування, у тому числі серед пацієнтів із проблемою відсутності значної кількості зубів. Це легко пояснити такими перевагами методики:

  1. Стабільність. Сучасні методики встановлення імплантатів забезпечують надійну фіксацію протеза. Пацієнти можуть не переживати, що протез випаде при жуванні, чханні чи просто при розмові.
  2. Покращена функціональність. Зубні імпланти надають пацієнту більш природне відчуття при експлуатації. Вони дозволяють насолоджуватися улюбленими стравами без обмежень. Крім того, у пацієнта повністю відновлюються дикція та функція скронево-нижньощелепного суглоба.
  3. Високі естетичні якості. Зубний протез на імплантах практично не відрізняється від природних зубів. Їхній вигляд, зокрема форма та колір, максимально наближений до них, що забезпечує естетично приємний результат.
  4. Довговічність. Експлуатаційний термін імплантів складає понад 10 років.
  5. Збереження кісткової тканини. Коли немає зубів, через відсутність навантаження на кістку починається процес атрофії.

Якщо говорити про вартість тотальної реставрації зубів, то вона визначається в кожному випадку індивідуально й залежить від необхідних підготовчих та діагностичних процедур, вибору технології відновлення зубного ряду, розміру збереженої частини зубного ряду та її стану.

Методи проведення імплантації при повній адентії

При тотальному відновленню зубів використовуються два методи імплантації:

  1. All-on-4. Дозволяє відновити до 12 зубів при мінімальній кількості імплантів. За допомогою технологій 3D-моделювання стоматолог визначає точне позиціювання імплантатів. Два з них розміщуються в передньому відділі щелепи паралельно один одному, інші два — у бічних під кутом. У цьому разі імплантати добре приживаються та забезпечують витривалість протеза. Такий метод дозволяє провести імплантацію без нарощування кісткової тканини.
  2. All-on-6. Методика подібна до технології All-on-4. Головна відмінність полягає в тому, що протез фіксується на 6 імплантах — у бічних відділах встановлюють не 2, а 4 штучних корені. Кут їх нахилу визначається для кожного пацієнта окремо з урахуванням щільності кісткової тканини та розмірів щелепи. Методика «Все на 6» забезпечує міцність та надійність конструкції. Розподіл навантаження при цьому рівномірніший. Лікарі частіше для тотальної реставрації рекомендують застосовувати саме цю технологію. Якщо анатомічні особливості щелепи не дозволяють встановити 6 імплантів, застосовується методика «Все на 4».

Такі методики дозволяють вирішити проблему відсутності зубів на верхній або нижній щелепі. Крім того, технології застосовують при втраті значної частини зубного ряду та сильному пошкоджені тих ділянок, що залишились. 

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram