Проведено понад 10 тисяч віддалених діагностик вагітних українок з використанням телемедицини

Вагітність – один з найбільш відповідальних періодів у житті жінки, який вимагає уваги, турботи та піклування про здоровʼя матері та немовляти. Сучасні телемедичні рішення допомагають жінкам бути під наглядом та ретельно стежити за своїм здоровʼям навіть поза межами медичного закладу.

Понад 180 перинатальних закладів по всій країні сьогодні використовують портативні пристрої кардіотокографії «Sigmafon» для проведення віддаленої діагностики вагітних пацієнток. Уже було проведено понад 10 тисяч досліджень вагітних пацієнток.

Кардіотокограф – скринінговий пристрій, який допомагає оцінити внутрішньоутробний стан плоду, завчасно виявити можливі відхилення чи загрози вагітності та запобігти їм.

Як це працює?

  1. На телефон жінки встановлюється спеціальний застосунок.
  2. За допомогою бездротового звʼязку до телефону підʼєднується кардіотокограф.
  3. Датчики девайсу приєднуються до живота вагітної – вони фіксують та передають отримані дані про частоту серцевих скорочень плоду, фіксують активність мускулатури матки та реакції плоду на її скорочення.
  4. Рух плоду фіксує жінка, натискаючи спеціальну кнопку на пристрої.
  5. Результати діагностики зберігаються у додатку, лікар же може переглянути їх віддалено у своєму телефоні або за допомогою вебверсії телемедичної платформи.

У взаємодії з телемедичною платформою «Carebits» пристрій дозволяє дистанційно відстежувати діагностичні показники життєдіяльності плоду. Далі платформа з використанням штучного інтелекту інтерпретує результати дослідження та формує аналітичний звіт.

До того ж кардіотокографія є повністю безпечною для майбутньої матері та дитини, адже не використовує жодного шкідливого випромінювання чи іншого негативного впливу на організм та не потребує втручань, а тому жінка не відчуває ніяких неприємних відчуттів.

Так рішення допомагає в домашніх умовах забезпечити ефективний та безпечний огляд пацієнток, зокрема і тих, які знаходяться у групі ризику патології плоду.

В рамках гуманітарної допомоги, яку координує проєкт LHSS (Проєкт USAID «Сталий розвиток національних систем охорони здоров’я»), українські заклади охорони здоровʼя отримали: доступ до телемедичної платформи «Carebits», 300 портативних апаратів кардіотокографії «Sigmafon» та необмежену кількість ліцензій для користувачів.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram