Торішній сонцезахисний крем: чи можна користуватись засобом – думка лікарів

Фахівці кажуть, що важливий не тільки термін придатності, а й термін зберігання розкритої туби.

Багатьом знайома ситуація, коли у відпустці баночка із сонцезахисним засобом витрачається економно, щоб ще на один сезон вистачило, інформує Ukr.Media.

Однак є поширена думка про те, що торішній санскрін зараз не здатний захистити від сонця так само добре.

Залишилося розібратися, чи є у вищевказаному судженні маркетинговий прийом. Або це все-таки гірка правда.

Торішній сонцезахисний крем потрібно викинути?

Однозначно так. Так вважають косметичні хіміки. У санскринів, як і в іншої косметики, є термін придатності. Як правило, два-три роки.

Але не варто забувати й про терміни зберігання тюбика після відкриття. Він позначається у вигляді баночки з відкритою кришкою, усередині якої цифра і буква "м".

Саме таку кількість місяців виробник рекомендує використовувати засіб після того, як ви його вперше відкрили. Для санскринів цей термін часто становить шість місяців, рідше — рік.

Щойно кришечку відкрито, всередину починає потрапляти повітря, навіть якщо флакон здається герметичним. Йде окислювальна реакція, а формула поступово псується.

Важливо — при відкритті баночки в останній день загального терміну придатності крему можна абсолютно спокійно користуватися ним протягом зазначених місяців.

Що буде, якщо користуватися простроченим сонцезахисним засобом?

Використання простроченого або давно відкритого санскріну знижує його ефективність, вважають дерматологи.

За їх словами, тривалий вплив ультрафіолетових променів без належного захисту, своєю чергою, може збільшити ризик розвитку раку шкіри.

Тому краще використовувати свіжий і ефективний санскрін.

До того ж сонцезахисний крем із вичерпаним терміном придатності здатний викликати подразнення на шкірі, як і будь-яка інша прострочена косметика.

Зверніть увагу на зовнішній вигляд засобу. Якщо він змінив колір, запах або консистенцію, став рідким або розшарувався, це може вказувати на його псування.

Транспортування або неправильне зберігання в змозі все зіпсувати. Звичайно, не можна переохолоджувати або перегрівати крем. Не дарма на упаковці написано зберігати його за температури від 0° до +25°C.

Якщо санскрін не прострочений, правильно зберігався, але все одно з'явилося почервоніння на шкірі, тоді мова може йти про алергічну реакцію на інгредієнти. У цьому разі потрібно проконсультуватися з дерматологом.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram