У Вашингтоні триває найбільший Всесвітній конгрес дитячих кардіологів та кардіохірургів

Унікальна подія для видатних фахівців галузі триватиме до 1 вересня. Цей захід відбувається раз на чотири роки. Він об’єднує найкращих спеціалістів зі здоров’я дитячих сердець. В онлайн та офлайн форматі конгрес відвідає понад 5 500 професіоналів з 34 країн світу.

Така цікавість до події викликана тим, що саме під час конгресу презентують нові інструменти й методи діагностики та лікування вроджених вад серця. Серед найвідоміших кардіологів та кардіохірургів із різних країн світу є й делегація українських лікарів. Загалом цьогоріч вона представлена 9 спеціалістами. Очолює групу наших фахівців генеральний директор Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України професор Ілля Миколайович Ємець. Співголови конгресу вже відзначили його здобутки та інновації в лікуванні дітей із вадами серця. Gil Wernovsky та Jeffrey P. Jacobs запросили доктора Ємця стати членом президії та поділитись неоціненним українським досвідом.

Мова, зокрема, про використання пуповинної крові для кардіохірургічних операцій. Саме команда Центру першою у світі почала використовувати відповідну методику.

«У важкий для кожного з нас час особливо цінується підтримка та взаємодопомога. Дуже приємно, що українських лікарів вважають одними із найкращих в світі – це гордість для нашої країни. Сьогодні спілкувався з багатьма колегами з інших країн, яких зацікавила моя доповідь», – заявив Ілля Ємець.

Довідка: Державна установа Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України – один із найбільших кардіохірургічних закладів Європи, де оперують дітей із перших годин життя. За 20 років роботи Центру його наукові та практичні здобутки стали вагомим внеском у розвиток всієї галузі.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram