Понад 56 тисяч доз вакцини проти COVID-19 доставлено в області для проведення безоплатних щеплень

56 160 доз вакцин «Comirnaty» (виробник — Pfizer), призначених для дорослих та дітей віком від 5 до 12 років, отримали обласні центри контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ). Спеціалісти центрів забезпечують зберігання та транспортування вакцин до медзакладів із дотриманням вимог «холодового ланцюга».

Щеплення залишаються безоплатними для кожного українця. Записатися на них можна у сімейного лікаря. Інформацію про найближчий пункт вакцинації, їх адреси та графік роботи можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Також почалася доставка до регіонів «омікронспецифічної» вакцини проти COVID-19. Це оновлена версія вакцини «Comirnaty» від американської компанії «Pfizer», адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» коронавірусу SARS-CoV-2.

Загалом для безоплатних щеплень в Україні використовують такі вакцини, як «Janssen» від Johnson&Johnson, вакцина «Comirnaty» від Pfizer, вакцина «CoronaVac» від Sinovac Biotech). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (вакцина «Comirnaty» для дітей від Pfizer).

Наразі в країні 16 422 034 українці отримали одну дозу вакцини проти COVID-19, 15 540 771 людина отримала два щеплення. Лише 3 267 536 людей мають бустерне щеплення та завершили курс з первинної вакцинації, необхідний для формування імунітету проти коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, загальний рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19 та першого бустера — три щеплення. Перший бустер вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Для групи ризику тяжкого перебігу COVID-19 рекомендовано отримати додатковий бустер, якщо минуло понад 6 місяців від попереднього бустера. Потребу у додатковому бустерному щепленні визначає лікар з огляд на стан пацієнта та епідеміологічну ситуацію в країні.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram