Академічна спільнота підтримує зміни у медичній освіті

Академічна спільнота Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця звернулась до МОЗ України з відкритим листом. Викладачі одного із найпотужніших медуніверситетів підтримують докорінні зміни у системі медичної освіти і закликають Міністерство продовжити зміни в підходах до оцінки якості освіти. Лист підписали всі проректори та декани університету.

Абсолютно усі заклади вищої медичної освіти підтримують чесне та неупереджене оцінювання рівня знань, бо лише це може забезпечити достойну репутацію закладу та достатню кваліфікацію спеціаліста, який буде лікувати громадян України, йдеться у відкритому листі професорсько-викладацького складу НМУ ім. О.О. Богомольця.

Загалом підтримуючи оцінку знань студентів у форматі тестувань, викладачі НМУ ім. О.О. Богомольця звертають увагу на такі недоліки нинішньої системи - іспитів “КРОК”:

  • невідповідність окремих питань/блоків навчальним програмам та сучасним протоколам діагностування та лікування;
  • не залучення фахівців вищої освіти та медиків-практиків до обговорення методології та відбору тестових завдань для іспиту.

МОЗ України запроваджує низку важливих системних нововведень, зокрема Єдиний державний кваліфікаційний іспит, що складається з кількох компонентів і має всесторонньо оцінити знання студентів. Але наскільки швидко і ефективно будуть втілені зміни в медосвіті, першою чергою, залежить від активної участі університетів - керівництва, викладачів, студентів.

У НМУ ім. О.О. Богомольця уже окреслили план змін: 25 квітня Вчена рада університету підтримала стратегію гармонізації освітніх програм з програмами провідних університетів країн Європейського Союзу, а наступним кроком буде розробка відповідної робочої групи, що розпочне роботу за цим напрямом. Таке рішення - приклад реалізації розширеної автономії, яку нині мають усі заклади вищої медичної освіти. Ця ініціатива НМУ ім. О.О. Богомольця показує, що університети можуть і готові долучатися до змін реальними справами, робити свій внесок у підвищення престижу українського диплому про медичну освіту та визнання української медицини в цілому на міжнародному рівні.

МОЗ України підтримує проактивну позицію університету та закликає усі заклади вищої медичної освіти до діалогу і злагодженої співпраці, бо лише так можна вивести освіту на якісно новий рівень та покращити якість медичних послуг для пацієнта.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram