Названі ознаки діабету, які дозволять виявити захворювання на ранній стадії

Вчені відзначають, що дуже важливо виявити діабет якомога швидше, оскільки наслідки можуть бути незворотними. Експерти назвали ознаки, які дозволять виявити захворювання на ранніх стадіях і убезпечити себе від проблем зі здоров’ям.

Цукровий діабет

Згідно зі статистикою, кожен третій діабетик не в курсі, що у нього проблеми з цукром в крові. Початкові ознаки захворювання люди списують на просту втому або нездужання, але варто бути напоготові. Запущений діабет здатний привести до більш серйозних проблем, таким як ниркова недостатність, патології серця і підшлункової залози.

Щоб запобігти негативним наслідкам, необхідно знати проблему в обличчя, тому вчені назвали ознаки захворювання, які дозволять виявити його на ранній стадії. В першу чергу слід звернути увагу на часте сечовипускання.

При хворобі нирки намагаються вивести з організму зайвий цукор через сечу. Цей процес супроводжує зневодненням, з чого випливає другий і третій симптоми – відчуття спраги і сухість у роті. Коливання рівня глюкози в крові також призводить до підвищеного апетиту.

Діабетики страждають від хронічної втоми, особливо після вживання їжі. Надлишок цукру до крові призводить до пошкоджень дрібних судин, які живлять очі. В результаті спостерігаються порушення сну і поява спалахів світла.

Збагачена глюкозою кров – відмінне середовище для інфекції і бактерій, тому діабетики часто страждають від вагінального кандидозу, шкірних грибкових захворювань і інфекції сечовивідних шляхів. Коливання ваги – ще одна ознака цукрового діабету. І мова йде не тільки про ожиріння, але і різкої втрати маси.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram