НСЗУ оплатила пологи для майже 61 тисячі жінок

У наступному році медична допомога при пологах залишиться пріоритетною послугою. НСЗУ пропонує збільшити тариф на надання медичної допомоги при пологах втричі - до 24 тис грн.

Щороку в Україні народжують понад 300 тисяч жінок і важливо, щоб кожна з них, а також новонароджені, отримували кваліфіковану та якісну медичну допомогу.

НСЗУ законтрактувала 396 медзакладів на надання медичної допомоги при пологах, 70 з них – спеціалізовані пологові будинки та перинатальні центри.

Майже 61 000 пацієнтка отримали допомогу при пологах в цих медзакладах у квітні-червні. А НСЗУ виплатила цим закладам 500 млн грн. за надання допомоги пацієнткам.

Медична допомога при пологах залишиться пріоритетним напрямком і в Програмі медичних гарантій у 2021 році.

У наступному році НСЗУ пропонує збільшити тариф на надання такої допомоги втричі - до 24 тис грн.

Пріоритетність означає, що НСЗУ приділяє особливу увагу цьому напрямку, зокрема, оплачуємо надання такої допомоги за підвищеним тарифом і висуваємо до медзакладів певні вимоги щодо наявності у них необхідного обладнання та команди спеціалістів, здатних забезпечити цілодобову меддопомогу.

У безоплатний пакет допомоги при пологах включено:
- моніторинг стану вагітної, породіллі та новонародженого (у тому числі лабораторно-інструментальні обстеження, консультації лікарів інших спеціальностей у разі потреби);
- медичну допомогу при фізіологічних пологах, що надається черговою акушерською бригадою;
- медичну допомогу при ускладнених пологах та кесаревому розтині;
- зниження больових відчуттів у жінки під час пологів, зокрема епідуральну анестезію;
- стабілізацію стану дитини після народження;
- вакцинацію новонародженого згідно з Календарем профілактичних щеплень;
- лікарські засоби з Нацпереліку та витратні матеріали, а також ті лікарські засоби, що закуповуються МОЗ в централізованому порядку;
- харчування під час перебування у стаціонарі.

Щоб отримати допомогу при пологах, пацієнтці потрібно приїхати до обраного акушерського стаціонару, або викликати «швидку», яка її туди доставить.

Пологи з черговою акушерською бригадою є безоплатними. Якщо ж пацієнтка хоче народжувати у конкретного лікаря, за дану послугу закладом може встановлюватись додаткова офіційна оплата згідно з тарифами, визначеними в закладі.
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram