Роз’яснення ДФС щодо звільнення медзакладів від оподаткування ПДВ

Якщо підприємство здійснює операції з постачання товарів чи послуг на митній території України, які є об'єктом оподаткування згідно з р. V ПКУ (включаючи і звільнені від оподаткування ПДВ операції), загальний обсяг яких протягом 12 календарних місяців перевищує 1 млн. грн, то така установа згідно з вимогами ПКУ повинна подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням реєстраційну заяву платника ПДВ (за формою № 1-ПДВ) і, відповідно, зареєструватися як платник ПДВ в обов'язковому порядку.


Операції з постачання медичних послуг закладами охорони здоров’я, що мають відповідну ліцензію, звільняються від оподаткування ПДВ. Це стосується закладів як первинної, так і спеціалізованої медичної допомоги, незалежно від форми власності.

Згідно з вимогами Податкового кодексу, заклад охорони здоров’я має подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням заяву і зареєструватися як платник ПДВ у встановленому законом порядку.

У роз’ясненні від Державної фіскальної служби йдеться про надавачів первинної допомоги, проте це стосується і надавачів спеціалізованої меддопомоги. Текст роз'яснення можна знайти запосиланням.
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram