СНІДАНОК VS ВЕЧЕРЯ. КОЛИ ХАРЧУВАТИСЯ КОРИСНІШЕ?

Не дивлячись на значні зусилля схуднути, для багаьох ця ціль залишається недосяжною. Проте, чи існують легкі корисні звички аби полегшити процес врати маси? Ми певні що так. Переривчасте голодування допомагає зменшити цифру на вагах. Приміром голодування, коли 16-ть годин поспіль людина утримуєься від їжі і споживає добову норму калорій проягом решти 8-ми годин називається 16:8.

Цей вид дієти став досить популярним у 2018-му серед американців, але чи насправді має значенння у які проміжки часу харчуватися?
Відповідно до результаів дослідження, проведених університеті Vanderbilt, важлива не лише вживана кількість калорій, а й КОЛИ ці калорії людина споживає.
Справа в тому, що у кожного з нас є свій біологічний годинник. Його ще часто називають циркадними ритмами. Відповідно до них у нашому організмі контролюються процеси сну, безсоння, рівень гормонів та температура тіла.

У дослідженні обстежували людей, які через свій графік праці мають ненормований спосіб життя. Відсутність чіткого режиму дня, а й з ним способу харчування чинить негативні наслідки на здоров’я, в тому числі ожиріння.

Під час дослідження учасники були поділені на дві групи. Перша група харчувалась два рази на добу: вранці та в обід. Решта учасників не снідала, прое окрім обіду харчувалась ще о 10-й вечора. Варто зазначити що калорійність вечері була такою ж як сніданок у першої групи і містила достатню кількість поживних речовин.
Зрештою виявилося, що після пізньої вевечрі людський оранізм вже не здатен розщеплювати жири, як у першу половину дня. Як наслідок – поповнення жирових запасів організму та додаткові кілограми.

Це лише підтверджує той факт, що проміжок часу коли ми вживаємо їжу впливає на те, як вона засвоюється в організмі. І що будь-яка їжа, що вживається перед сном лише стимулює накопичення жиру.
То ж, окрім правильного харчування, варто утриматися від пізніх прийомів їжі та нормалізуваи режим харчування. Тобто харчуватися дрібними порціями 5 разів на день.

  • За матеріалами: UAMED
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram