Вживання цих продуктів розріджує густу кров

Густа кров збільшує ризик утворення згустків і тромбів, що створює передумови для розвитку небезпечних для життя станів, – однак існують продукти, чиє вживання може бути одним з рішень проблеми.

Імбир. За даними порталу Рамблер/доктор речовина гінгерол, яке містить даний продукт, з’єднується з кислотами, перешкоджаючи злипання тромбоцитів. Завдяки цьому густа кров стає рідшою. Крім того, імбир має властивість знижувати рівень цукру в крові, що теж створює ефект профілактики її згущення. Але вживання імбиру необхідно узгоджувати з лікарем, оскільки воно впливає на серцевий ритм.

Часник. При прийомі лікарських препаратів-антикоагулянтів вживання часнику протипоказано, що пов’язано з його здатністю розріджувати кров. Це обумовлено його антиоксидантною дією. Регулярно з’їдаючи один-два зубчики рослинного продукту, можна істотно зменшити ймовірність утворення тромбів.

Ягода. Полуниця, агрус, журавлина, малина, вишня містять високий рівень саліцилової кислоти – відомого розріджувача густої крові.

Кориця. Її активна речовина кумарин є природним антикоагулянтом. До того ж спеція сприяє зниженню цукру в крові. Але зловживати нею не можна, в тому числі через небезпеку для печінки.

Капустяні. Вживання різної капусти, включаючи квашену, дуже корисно для оздоровлення судин, їх очищення від надлишків холестерину. Для запобігання згущення крові особливо ефективна червонокачанна капуста: її високі дозування калію, вітамінів С і групи B покращують якість крові, заважають утворенню тромбів.

Продукти з омега-3. Омега-3 поліненасичені жирні кислоти знижують концентрацію гомоцистеїну: ця амінокислота, накопичуючись, може пошкоджувати внутрішні стінки артерій, сприяючи формуванню тромбів. Кращі джерела корисних для розрідження густої крові кислот – це жирна риба, горіхи, нерафіновані рослинні олії, насіння льону.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram