МедБіоГайд - розвиваємо медичну науку

Дмитро Попинака - директор компанії «МедБіоГайд», яка, згідно з інформацією на офіційному сайті medbioguide.com, займається розвитком медичної науки. Звучить доволі гучно й амбітно в наші дні. Ми вирішили дізнатися про специфіку діяльності компанії - біобанкінг. Але перед цим розкажемо трохи про засновника і про те, як прийшла ідея створення компанії.

Дійсно, «МедБіоГайд» сприяє розвитку медичної науки і, повірте, не тільки в Україні. І це не просто високі слова або пафос, все підтверджується на ділі.

За освітою Дмитро військовий лікар загальної практики. Має великий досвід роботи на керівних посадах не тільки у сфері охорони здоров’я, а й у фармацевтичній галузі, й також у лабораторному бізнесі.

Одного разу, занурившись у сферу надання лабораторних послуг, він задався питанням, чому деякі лабораторії так неефективно використовують залишковий біоматеріал. Вони просто утилізують зразки, коли їх можна використовувати в наукових цілях, розвиваючи не тільки медицину всередині України, а й за межами нашої країни, даючи змогу заробляти лікувально-профілактичним закладам, лікарям і лабораторіям.

Як бізнес-орієнтована людина він швидко усвідомив, що ніша надання біологічного матеріалу в наукових цілях в Україні вже почала розвиватися і немає сенсу впускати такі можливості. Так і прийшла ідея створення власної компанії.

Детально про діяльність компанії

Компанія «МедБіоГайд» забезпечує тісну взаємодію між науково-дослідними центрами і фармкомпаніями з одного боку і медичними лабораторіями та лікувально-профілактичними установами з іншого.

Наприклад, фармацевтична компанія розробляє новий препарат для лікування захворювання. Щоб його тестувати, необхідно знайти певну кількість зразків біоматеріалу з конкретним патогеном. Найефективніше - взяти вже наявні «аналізи» пацієнтів, що містять вірус, в медичній лабораторії або лікарні й надати дослідницькій компанії. Саме ці процеси компанія і організовує.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram