Як побачити у фінансовому звіті лікарні можливості для розвитку закладу: онлайн-курс для управлінців медичних закладів

До 8 лютого 2022 року триває реєстрація на перший набір онлайн-курсу «Фінансовий менеджмент для управлінців в охороні здоров'я» на платформі Prometheus. Курс поєднує у собі класичні інструменти фінансового менеджменту, адаптовані до актуальних потреб керівників, членів управлінських команд, керівників окремих відділень медичних закладів в Україні.

Перехід медичних закладів від статусу бюджетних установ до комунальних некомерційних підприємств не просто наділив керівників свободою самостійно приймати рішення, зокрема фінансові. Для багатьох керівників медичних підприємств — це справжній виклик. Адже управління фінансами сучасного підприємства кардинально відрізняється від звітності бюджетної установи.

Курс «Фінансовий менеджмент для управлінців в охороні здоров'я» https://cutt.ly/tIqZOE4 допоможе навчитися читати фінансову звітність медичного закладу та опанувати інструменти, необхідні для ухвалення управлінських рішень.

Курс розрахований на керівників медичних комунальних закладів, а також членів управлінських команд та керівників окремих відділень, які хочуть отримати знання з фінансів для ефективного управління закладом або підрозділом.

Автор курсу Олексій Геращенко — один з кращих фінансових директорів України за визнанням професійних рейтингів, автор фінансових курсів на програмах MBA в Києво-Могилянській бізнес-школі, бізнес-тренер.

Курс містить кейси державних підприємств, зокрема медичних, які ілюструють, як практично використовувати фінансові інструменти для ухвалення управлінських рішень. Так, власним досвідом у курсі ділиться директор «Лікарні Святого Мартина» міста Мукачево Євген Мешко.

Навчання першої групи слухачів розпочнеться 8 лютого 2022 року. До 26 січня 2022 року діє знижка на курс за умовами ранньої реєстрації —https://cutt.ly/tIqZOE4.

Курс розрахований на п’ять тижнів активного навчання. Один тиждень передбачено для виконання фінальної роботи курсу, яку перевірить викладач і надасть зворотний зв'язок. Кожна тема курсу містить відеолекції та завдання до них.

Слухач онлайн-курсу навчаться:

  • розуміти і використовувати фінансову термінологію;

  • формувати і використовувати фінансові аргументи на основі фінансової звітності на презентаціях, під час переговорів з власниками, замовниками, контрагентами;

  • розраховувати собівартість медичної послуги та планувати валовий прибуток від надання послуги;

  • створювати варіанти компенсаційних пакетів для медичного персоналу, вибирати відповідні системи та форми оплати персоналу, фінансово вигідні для лікарні;

  • оцінювати фінансовий стан медичного закладу і планувати його прибутковість;

  • управляти витратами медичного закладу;

  • фінансово обґрунтовувати рішення про аутсорсинг медичних та господарських робіт та послуг, оптимізацію витрат за рахунок додаткових інвестицій;

  • обґрунтовувати інвестиційні рішення — про заміну обладнання, навчання персоналу, впровадження нових послуг, розширення діяльності;

  • ухвалювати рішення, які позитивно впливають на фінансовий стан медичного закладу та зацікавлених осіб.

Зареєструватися на курс можна до 8 лютого 2022 року. Дізнатися більше про онлайн-курс і викладачів можна за посиланням —https://cutt.ly/tIqZOE4.

Онлайн-курс розроблено в межах реалізації україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти», який виконується в Україні Швейцарським інститутом тропічного і громадського здоров’я (Swiss TPH) за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та у співпраці з Українським центром охорони здоров’я (UHC).

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram