Як вибрати лубрикант

Можливо, не всі використовували лубриканти https://a.com.ua/lubrikanty у своєму інтимному житті, але хоча б один раз про них чув кожен. Засоби, які роблять секс більш комфортним та безпечним, не повинні ігноруватися. Якісні змазки мають стати обов'язковим елементом сексуальної гри. Тим більше, враховуючи їхній асортимент в інтернет-аптеці «Apteka.com», кожен знайде для себе відповідну. Але які критерії варто врахувати під час вибору? Про це поговоримо у даній статті.

лубрикант

Навіщо потрібна змазка

З недостатньою кількістю природної змазки може зіткнутися кожна жінка у будь-якому віці. Але її відсутність робить секс не комфортним і навіть болючим, крім того, сухість піхви може спричинити розвиток інфекцій. Найчастіше сухість провокують кілька факторів, серед них:

  • недостатнє збудження чи навпаки тривалий статевий акт;
  • вплив хімічних речовин;
  • використання тампонів;
  • гормональний збій.

До основних функцій лубрикантів, в першу чергу, відносять можливість пролонгувати статевий акт, стимулювати збудження, за рахунок притоку крові до статевих органів, підвищити чутливість та запобігти больовим відчуттям. Крім того, лубриканти широко застосовні для інших видів сексу, а також для використання сексуальних іграшок.

Різновиди лубрикантів

На сьогоднішній день асортимент лубрикантів досить широкий і часом дуже складно розібратися, який з них потрібний саме вам. Для початку необхідно визначитися з метою, для якої він купується. Наприклад, лубриканти на водній основі — це універсальний засіб, але з великою витратою та швидким випарюванням. Змазки з силіконовою основою найчастіше купують для застосування з секс-іграшками, оскільки за рахунок свого складу, вони мають тривале ковзання. Але варто зазначити, що такий лубрикант не можна використовувати з виробами із силікону. Також змазка на силіконовій основі рекомендована для анального сексу. До речі, для цього виду проникнення також можна вибрати лубрикант з анестетиком, який мінімізує неприємні відчуття. Але варто врахувати, що водночас він зменшує чутливість під час статевого акту. Існують також лубриканти, що сприяють короткочасному звуженню піхви. Цей ефект відбувається завдяки спеціальним компонентам та є повністю безпечним для здоров'я жінки. Якщо з вибором все ще важко, можна зупинитись на комбінованих засобах. Єдине, на що варто звертати увагу в будь-якому випадку — це склад лубриканта. Перевагу варто віддавати натуральному складу та виключити можливість появи алергічних реакцій.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram