Чи можна займатися коханням під час місячних?

Відповісти на це питання однозначно важко, адже для багатьох пар це табу і вони навіть не уявляють статевий акт під час менструації. Але є пари, які не бачать в цьому нічого поганого, і сміливо віддаються пристрасті навіть у «ці» дні. Крім того, деякі жінки зізнаються, що саме під час місячних отримують найбільше задоволення і дуже сильний оргазм.

Часто на форумах і у соцмережах точаться дискусії, чи можна займатися коханням під час місячних. Що кажуть фахівці? Чи дійсно секс під час місячних може бути небезпечним та як правильного до нього готуватися у ці дні обидвом партнерам.

Природа менструації

Менструація  - частина менструального циклу. Зазвичай він триває 21-35 днів, але переважно це 28 днів. Спершу у матці розвивається слизова оболонка – внутрішній шар на стінках матки, який виконує роль підготовки матки до  заплідненої яйцеклітини. Під час овуляції зріла яйцеклітина покидає яєчник і фаллопієвою трубою прямує до матки. Це може відбуватися протягом кількох днів. Якщо у цей час яйцеклітина зустрічає сперматизоїд, відбувається запліднення і настає вагітність.  Якщо ж запліднення у цьому циклі не відбулося, яйцеклітина покидає тіло разом зі слизовою оболонкою і невеликими згустками крові. Саме ця кров і є менструальними виділеннями. Найчастіше місячні починаються на 14-15 день після овуляції і тривають 3-5 днів. Але у перші два дні виділення дуже інтенсивні, можуть супроводжуватися болем і спазмами. Цикл повторюється знову, і так до 400-450 разів, аж до початку менопаузи, яка настає приблизно у віці 50 років.

За кілька днів до початку місячних багато жінок відчувають зміну настрою – дратівливість, плаксивість, а також незначне збільшення грудей, набряки і навіть нудоту. Все це свідчить про передменструальний синдром. Все це – абсолютно нормально, хоча не дуже приємно.

Часто жінки відчувають біль і дискомфорт під час місячних. Причина цього -  матка скорочується для того, щоб вивільнити верхній шар слизової оболонки. А також є хімічні речовини, так звані простагландинами, які змушують м'язи матки скорочуватися ще більше під час місячних. Вони можуть впливати і на кишечник, і на інші різні органи.

Для того, щоб секс під час місячних не викликав неприємних відчуттів, можна купити лубриканти. "УнікаУро" - це великий вибір засобів для інтимної гігієни. Бренд пропонує унікальну лінійку UnicaURO - лубрикант, гелі для інтимної гігієни та вагінальні свічки на основі пробіотиків. Пробіотики Bacillus spp., які входять до цих засобів, не лише мінімізують неприємні відчуття під час сексу, а й позитивно впливають на імунітет слизових, мають потужну імуномодулюючу дію.

Секс під час менструації: плюси і мінуси

  Давайте разом поміркуємо, чи можна під час місячних займатися коханням. Адже близькість під час менструації має і позитивні, і негативні сторони. Тому партнерам про них важливо знати.

Плюси сексу при місячних

  • У деяких жінок під час сексу у дні менструації виробляється більше змазки. Причина проста: гормон естріол виробляється у більшій кількості саме наприкінці циклу. Тому якщо у жінки зазвичай дуже мало природної змазки, то в ці дні ситуація може бути набагато краща. 
  • Є жінки, які саме у критичні дні відчувають неймовірний оргазм. Це відбувається через те, що організм виробляє більше прогестерону, а саме цей гормон «відповідає» за ріст ендометрію слизової оболонки, яка вистилає порожнину матки). Цим можна пояснити те, що саме під час місячних у жінок посилюється статевий потяг. 
  • Близькість під час критичних днів дозволяє мінімізувати неприємні відчуття – зменшити біль та інтенсивність виділень. Деякі жінки зізнаються, що після сексу проходить ниючий чи тягнучий біль внизу живота, покращується настрій. А деякі гінекологи стверджують, що справа у психологічному настрої: секс дозволяє жінці відчувати себе бажаною, дарує позитивні емоції . 

Мінуси сексу під час менструації

Не варто забувати і про мінуси сексу під час критичних днів. Зокрема, це: 

  • Шийка матки під час місячних максимально відкривається, стає дуже вразливою. Тому у цей час зростає ризик «підчепити» інфекцію. А лубрикант Unica Uro має в своєму складі Пробіотики Bacillus spp. які захищають від інфекцій. 
  • Часто жінки стверджують, що місячні – надійна контрацепція, тому у цей час відмовляються від засобів, що запобігають вагітності. Але насправді  це не так: секс навіть під час місячних може призвести до незапланованої вагітності. Причина проста: сперматизоїди можуть проявляти активність до п'яти днів, а овуляція може відбуватися раніше, ніж ви очікували. Тривалість менструального циклу може бути різна. Тому якщо ви не плануєте вагітність, краще подбати про контрацепцію і не ризикувати. 
  • Інколи секс під час місячних може бути болючим. Йдеться не про відчуття під час проникнення. Деякі жінки під час місячних прагнуть спокою, адже їх організм дуже вразливий, і сексуальна близькість замість яскравих емоцій  може стати причиною болю і дискомфорту.

Правила сексу під час менструації

Для того, щоб отримати відповідь на питання, чи можна займатись сексом при місячних, варто спробувати. Адже кожна пара – індивідуальна, і  кожна жінка по-іншому переживає критичні дні. А якщо вона чудово почувається і позитивно ставиться до близькості, то ж чи варто відмовлятися від задоволення?

Однак варто дотримуватися кількох простих правил:

  1. Гігієна. Насамперед варто прийняти душ, ретельно очистити статеві органи. Не забувайте, що секс у «ці» дні може залишити сліди на вашій постільній білизні.
  2. Акуратність. Під сексу в час місячних всі рухи мають бути акуратними, ніжними. А от експериментувати з позами не варто. Оптимальний варіант – місіонерська поза, або коли обидвоє партнерів лежать на боці. Екстремали пробують позу, де жінка зверху, але тоді кількість крові може тільки збільшуватися. Жіночі геніталії дуже чутливі, тому пози з глибоким проникненням вибирати не варто.
  3. У перші два дні, коли кров’янисті виділення дуже інтенсивні, краще відмовитися від інтимної близькості. 
  4. Безпека. Навіть якщо ви впевнені у своєму партнерові, краще використовувати презерватив. Це дозволить уникнути різних інфекцій та навіть небажаної вагітності.

Зрештою, якщо питання “Чи можна займатися коханням в місячні”, перестало вас хвилювати, і ви все таки вирішили спробувати, розслабтеся і отримуйте задоволення. Не зациклюйтеся на різних нюансах, не комплексуйте. Менструація – природний процес, тому все, що ви відчуваєте, - нормально. Зрештою, головне – відчувати партнера, довіряти йому, а простирадло можна випрати!

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram