Сервіс єМалятко полегшить життя батьків новонародженого

Сьогодні на Diia Summit, який проводилоМіністерство цифрової трансформації, представили новий сервіс єМалятко, над яким, в тому числі, працювали фахівці НСЗУ. Це - гарна новина для майбутніх та новоспечених батьків, адже не треба бігати з паперами, літати будуть дані.

єМалятко – послуга для батьків новонароджених, яка дозволяє за однією заявою отримати від різних органів влади без відвідування цих установ до 10 послуг. Це - державна реєстрація народження, визначення походження дитини, її належності до громадянства України, реєстрація місця проживання, призначення допомоги, реєстрація в Реєстрі пацієнтів ЕСОЗ тощо.

Сервіс працює так. Коли дитина народжується, лікар пологового будинку фіксує електронний медичний запис про первинний огляд дитини в системі, на підставі якого формується відповідний медичний висновок. Цей електронний документ буде містити перелік відомостей,достатній для отримання новоспеченими батьками всіх державних послуг онлайн. Матері дитини відразу надходить смс на телефон - з номером електронного документа, який можна використати для реєстрації дитини в ДРАЦСГ чи при подачі заяви на комплексну послугу єМалятко. Жалі породілля чи її чоловік за допомогою порталу “Дія”, адміністратора послуги чи особисто в органах ДРАЦСГ подає заяву на отримання свідоцтва про народження дитини, і згодом отримує цей документ у зручний для себе спосіб. Оформлення соціальних виплат можна отримати або за комплексною заявою єМалятко (потрібно тільки вказати номер свого рахунку), або подавши заявку онлайн на ресурсі Мінсоцполітики.

Крім того,коли батьки вирішать обрати педіатра для дитини, дані малюка вже будуть в електронній системі – це пришвидшує підписання декларації. Також лікар буде відразу в курсі стану здоров’я дитини.

Завдяки сервісу єМалятко пришвидшується обмін інформацією між державними установами, вилучаються з обігу зайві паперові документи. Крім того, це унеможливлює факт підробки або зміни інформації.

Цифрова трансформація системи охорони здоров’я триває!
Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram