В Івано-Франківському обласному перинатальному центрі відкрили оновлене акушерсько-фізіологічне відділення

Сьогодні в Івано-Франківському ОПЦ відкрили оновлене відділення сумісного перебування матері та дитини, в якому породіллям надаватимуть висококваліфіковану допомогу у післяпологовий та післяопераційний періоди, а також забезпечуватиметься догляд за здоровими немовлятами.

У відділенні, яке потребувало значного ремонту, коштами, заробленими закладом завдяки Програмі медичних гарантій, оновлено 13 палат (сімейних та загального типу). Палати укомплектовані функціональними ліжками, іншими необхідними меблями, під час ремонту врахували всі необхідні аспекти для створення безпечних і комфортних умов перебування породіль з новонародженими. Повністю змінили планування приміщень, їхнє оснащення, технічне забезпечення й організацію роботи медичного персоналу, відповідно до нових умов. Приміщення облаштовані таким чином, що за бажання чи потреби в палаті разом із мамою і дитиною може перебувати й батько.

Маніпуляційний кабінет для новонароджених обладнано після оновлення сучасною маніпуляційною апаратурою, яка забезпечує кращу адаптацію немовлят до нового життя.

Відтепер умови надання спеціалізованої медичної допомоги у медичному закладі відповідають не лише вимогам Національної служби здоровʼя України, а й найкращим зразкам перинатальних центрів європейських країн.

Загалом на оновлення відділення було використано близько 7 млн грн.

Центр надаватиме медичні послуги як породіллям Івано-Франківщини, так і жінкам – внутрішньо переміщеним особам, які – через війну – перебувають на Прикарпатті.

Відкриття оновленого акушерсько-фізіологічного відділення – яскравий доказ того, що навіть в умовах війни зміни для підвищення якості медичної допомоги – можливі.







Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram