Міст, гідролат, термальна вода: що більше підходить, щоб зволожити та освіжити шкіру влітку?


Звичайно, це додатковий, а не основний догляд, але все-таки як приємно окропити обличчя бадьорим містом! Або гідролатом. Або навіть термальною водою. Який продукт вибрати і що краще рятує у спеку? 

Термальна вода

У баночки ця вода потрапляє із теплих термальних джерел. Звідси — назва та склад, збагачений мінералами та мікроелементами. Кожен флакон різною мірою насичений корисними компонентами, тому таку воду ділять на ізотонічну (9-11 мг мікроелементів на літр), гіпотонічну (менше 9 мг/л) та гіпертонічну (понад 11 мг/л).

Більше не означає краще. Так, гіпертонічна вода не підійде сухій і чутливій шкірі (для неї хороша гіпотонічна), а от для жирної буде якраз. Мінерали та мікроелементи часто творять дива: допомагають боротися з псоріазом та екземою, а якщо суттєвих проблем зі шкірою немає, просто дають антиоксидантний захист, пом'якшують, зволожують та заспокоюють.

Міст

Головне завдання міста — зволожувати епідерміс. У його складі — очищена вода та різні активні компоненти, які безпосередньо впливають на властивості води. Наприклад, екстракт алое добре заспокоює та зволожує шкіру, а чайне дерево бореться із запаленнями та чудово працює на жирній шкірі.

Місти мають ще одну важливу властивість: нормалізують ph-баланс. У цьому вони схожі на тоніки та тонери. Різниця — у форматі. Спреї можна спокійно використовувати протягом дня, навіть поверх макіяжу. Розмазати по тональнику звичайний тонік навряд чи вдасться.

Гідролат

А це квіткова вода, яку одержують шляхом дистиляції рослинної сировини: квітів, трав, голок, ягід. Не вдаватимемося в тонкощі виробничого процесу, суть у тому, що на виході ми отримуємо воду з ефірними оліями рослин. Що нам це дає? Все те саме: зволоження, свіжість, зняття запалень та подразнень.

Властивості кінцевого продукту сильно залежать від того, яка рослина лежить у його основі. Так, троянда чи жасмин підходять чутливій шкірі, а шавлія та м'ята — жирній. Гідролати можна використовувати замість тоніка після вмивання та розпорошувати протягом дня. Тільки дуже акуратно: на відміну від того ж місту, насичений маслами гідролат може трохи зіпсувати макіяж.

Як використовувати?

Спрей добре розподіляється по шкірі, якщо наносити його на відстані 20-30 см (очі краще прикрити). Є ще один важливий нюанс, про який багато хто не знає: через хвилину-другу після розпилення шкіру потрібно промокнути серветкою, щоб забрати залишки продукту. В іншому разі разом із спреєм випарується і власна волога епідермісу.

Особливо важливо це правило, коли ви зрошуєте шкіру на вулиці в літній день: краплі води посилено притягуватимуть ультрафіолетові промені, провокуючи пігментацію. В іншому ніяких обмежень немає: розпорошуйте міст, гідролат і термальну воду протягом дня, як тільки відчуєте сухість.

Так що ж вибрати?

Все залежить від кінцевої мети. Якщо ви просто хочете зволожити шкіру, підійде засіб будь-якого формату. Тим, хто хоче «підлікувати» та заспокоїти епідерміс, можна зробити наголос на термальній воді.

У будь-якому випадку вся річ у складі. Від нього і треба відштовхуватись. Бажаєте додаткового антиоксидантного захисту — шукайте місти з вітаміном С. Потрібно нормалізувати себорегуляцію — вибирайте гідролат ялиці.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram