Нова віха діагностики вагітних: телемедицина відкриває передові можливості

Телемедицина як складова догляду за вагітними в Україні отримує новий імпульс розвитку завдяки програмно-апаратному рішенню, наданому як гуманітарна допомога компанією «Carebits» (Польща). Цей проєкт працює в Україні з 2022 року, завдяки йому вже надано понад 6000 консультацій для майже 2000 вагітних жінок по всій країні.

У період вагітності жінка прагне бути впевненою у власному здоров’ї та здоров’ї майбутньої дитини. Для цього їй потрібно регулярно проходити огляди в лікаря, який перевірятиме показники її стану. Проте візит до лікаря може стати проблемою, коли вагітна мешкає в сільській місцевості, перебуває близько до зони бойових дій або «її» лікарня зазнала руйнувань тощо. Для того, щоб вагітна мала своєчасний доступ до необхідних медичних послуг, знала стан свого здоров’я і плоду, українські лікарі почали використовувати кардіотокограф «Carebits».

З його допомогою можна здійснювати моніторинг серцебиття та понад 40 інших параметрів стану плоду. Цей компактний пристрій має низку переваг перед традиційними стаціонарними кардіотокографами, адже він оснащений двома зручними для носіння датчиками та інтуїтивно зрозумілим програмним забезпеченням, що дає можливість вагітним легко користуватися ним будь-де.

«Завдяки цьому кардіотокографу ми можемо не тільки своєчасно виявляти можливі ускладнення під час вагітності, але й ефективно реагувати на них. Це дозволяє знизити ризик для здоров’я матері та дитини, а також забезпечує вагітним спокій і впевненість», — поділилася думками акушер-гінеколог Надія Щурук із Волинського обласного перинатального центру.

Проєкт «Carebits» — піонер медичних інновацій, які перетворюють концепцію телемедицини в реальність. Його застосування в Україні демонструє, як сучасні технології покращують доступ до медичних послуг. Він є яскравим прикладом успішної адаптації таких технологій в умовах традиційної медичної інфраструктури, яка потребує відновлення через руйнування внаслідок обстрілів російською федерацією та інші виклики.

Подальший розвиток проєкту має потенціал розширити можливості телемедицини та покращити якість медичного обслуговування вагітних по всій Україні.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram