Вчені з’ясували, в якому віці люди найбільш нещасні

Фахівці опитали людей різного віку, щоб з’ясувати, чи відчувають вони себе щасливими. Виявилося, що крива задоволеності життям виглядає як латинська буква U.

Вчені Дартмутського коледжу і Національного бюро економічних досліджень прийшли до висновку, що в 47-48 років люди відчувають себе найбільш нещасними. Фахівці провели опитування серед людей різного віку в 132 державах. Респондентів просили оцінити свій рівень задоволеності життям. На основі відповідей склали графік, який виглядає як латинська буква U.

Найщасливіший період припадає на 18-20 років, потім крива починає повзти вниз, після чого ближче до 50 років відбувається різкий обрив, після 60 років лінія знову йде вгору і в 70 люди знову максимально задоволені життям. Мінімум при цьому припадає на вік 47-48 років.

Як вважають автори дослідження, поява кризового моменту, коли людина відчуває себе незадоволеною, пов’язана з біохімічними процесами в організмі і рівнем гормонів, а зв’язку із зовнішніми факторами немає. Тобто, це біологічний, а не соціальний феномен.

Кілька років тому інша група вчених з’ясувала, що криза середнього віку характерна і для інших приматів, і викликана процесами старіння організму і зниженням рівня статевих гормонів. Рівень життя приматів вимірювали в зоопарках на основі даних від працюючих з ними фахівців, які аналізували поведінку тварин.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram