Телемедична платформа System Carebits дозволяє віддалено стежити за перебігом вагітності

У перинатальному центрі м. Києва стан здоров’я вагітних пацієнток контролюють за допомогою телемедичної платформи System Carebits, зокрема, використовуючи переносні портативні апарати тококардіографії Sigmafon.

Наразі у закладі налічується 10 таких пристроїв, що активно застосовують у пологовому та акушерському відділеннях та в жіночій консультації. У стаціонарному режимі за допомогою телемедичної платформи контролюють стан плода вагітних пацієнток з важкою акушерською патологією, що потребує постійного моніторингу: запису кардіотокографії та серцебиття плоду.

З початку року пацієнтки жіночої консультації мають змогу користуватися пристроями і в домашніх умовах — портативні апарати тококардіографії Sigmafon видають насамперед тим, хто має клінічні показання до такого контролю.

«В умовах війни через постійний стрес страждає серцево-судинна система кожної жінки, а на фоні вагітності часто трапляються дистрес у плодів, порушення матково-плацентарного кровотоку, плацентарна дисфункція тощо. Завдяки динамічному контролю на відстані, що стало можливе з апаратом Sigmafon, можна запобігти всім цим ускладненням», — коментує Юліанна Вороді, акушер-гінеколог КНП «Перинатальний центр м. Києва».

На телефон пацієнтки встановлюється програмне забезпечення, за допомогою технології бездротового зв’язку підключається девайс — і відбувається визначення стану плода вагітної пацієнтки. Результати діагностики аналізує лікар через свій смартфон або ж вебверсію телемедичної платформи. Працівники аналітичного відділу постачальника програмно-апаратного комплексу за допомогою штучного інтелекту проводять аналіз отриманих діагностичних показників життєдіяльності плода та формують окремий аналітичний звіт із понад 30 параметрів.

У рамках гуманітарної допомоги українські заклади охорони здоровʼя отримали: телемедичну платформу System Carebits, 300 портативних апаратів тококардіографії Sigmafon та необмежену кількість ліцензій для користувачів.

Нагадаємо, штучний інтелект дозволяє віддалено аналізувати показники здоровʼя вагітних українок.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram