Основні причини терміново звернутися до офтальмолога "Центр ока"

В еру цифрових технологій проблеми зі зором стали ще більш розповсюдженою проблемою. Почервоніння чи печіння очей можна пояснити довгою роботою за комп'ютером, проте уникнути погіршення стану здоров'я без відповідної консультації офтальмолога важко.

Проходити профілактичний огляд в окуліста потрібно раз на рік незалежно від віку чи статі. Фахівці допоможуть виявити та вчасно запобігти розвитку багатьох хвороб зору. Офтальмологічна клініка «Центр Ока» у Києві – це можливість не лише виявити проблему, а й з'ясувати, чи не пов'язана вона зі супутніми неврологічними, ендокринними чи навіть онкологічними захворюваннями.

Важливі аспекти профілактичних оглядів

Відвідування офтальмолога – частина медогляду школярів, студентів і людей практично всіх професій. Проте багато хто до проблем зі зором ставиться досить легковажно. Чому профілактична діагностика дуже важлива для збереження здоров'я очей? Варто розглянути 3 основні аргументи на користь щорічного огляду в офтальмолога:

  1. Зниження зору – поступовий процес. Спочатку це відбувається майже непомітно для пацієнта, але з часом очі все більше напружуються, а гострота зору знижується. Окуліст допоможе вчасно виявити проблему, надасть рекомендації та запропонує лікування, допоможе з вибором окулярів чи контактних лінз.
  2. Безсимптомний перебіг деяких хвороб. Наприклад, глаукома починає розвиватися практично безсимптомно. Виявити проблему може лише фахівець, провівши інструментальне обстеження.
  3. Контроль над хворобою. Далекозорість і короткозорість – проблеми, які піддаються коригуванню, їх перебіг може змінюватися. Періодичний огляд допоможе запобігти прогресуванню хвороб.

Лікарі офтальмологічної клініки «Центр Ока» радять проходити регулярну діагностику зору людям, які хворіють на гіпертонію та цукровий діабет, мають неврологічні проблеми чи в родині хтось хворів на глаукому. Не варто забувати про щорічну діагностику зору й людям старше 45 років.

Коли не варто відкладати похід до офтальмолога?

Крім хронічних проблем, існують випадки, коли проблема зі зором вимагає негайної допомоги лікаря. Звернутися до офтальмолога для проведення діагностики потрібно, якщо:

  • погіршився зір;
  • з'явилися неприємні відчуття, сухість, почервоніння, «пісок в очах»;
  • відчуваються ознаки інфекційних хвороб (наприклад, кон'юнктивіт – закисання, почервоніння, гнійні виділення);
  • є потреба постійно носити лінзи;
  • з'явилася світлобоязнь або двоїння в очах.

Механічні пошкодження чи відчуття стороннього тіла в оці вважається ситуацією, в якій екстрено треба відвідати окуліста. В рамках планування сім'ї також не варто нехтувати діагностикою зору.

Як відбувається обстеження зору в офтальмологічній клініці «Центр Ока»?

Діагностику зору та консультацію у клініці проводять найкращі лікарі-ретинологи не лише у країні, а й у світі. Процедура діагностики абсолютно безболісна та триває близько 6 хвилин. Пацієнт приходить на призначений час. Для розширення сітківки очі закапують спеціальними краплями, після чого треба посидіти із закритими очима 15-20 хвилин.

Після розширення зіниць лікар-офтальмолог проводить огляд. Перед діагностикою потрібно зняти лінзи, а після не радять сідати за кермо, адже після крапель ще близько доби зір може бути нечітким.

Для повноти діагностики треба мати зі собою всі попередні обстеження. Таким чином, офтальмологу легше буде правильно поставити діагноз і вчасно почати лікування без додаткових аналізів і процедур.

Діагностика зору в офтальмологічній клініці «Центр Ока» охоплює:

  • визначення гостроти зору та рефракції;
  • вимірювання внутрішньоочного тиску;
  • проведення біомікроскопії повік, оптичних середовищ і переднього відрізка ока;
  • дослідження стану зорового нерва (біомікроскопія), огляд очного дна;
  • визначення особливостей розширення зіниць.

Після цього лікар збирає всі отримані дані, дає висновок, формулює рекомендації, пропонує шляхи лікування. За потреби корекції зору проводяться додаткові обстеження.

Які ще послуги надає офтальмологічна клініка «Центр Ока» в Києві?

Крім діагностики зору та консультації із професійними лікарями, пацієнтам пропонується ряд інших послуг:

  • комплексне лікування синдрому сухого ока;
  • лазерна корекція зору;
  • лікування катаракти, глаукоми, макулодистрофії (в тому числі й вікової);
  • рефракційна заміна кришталика ока;
  • кросслінкінг рогівки;
  • лікування далекозорості та короткозорості (міопії), кератоконусу й астигматизму.

Надання широкого спектра послуг (в тому числі й хірургічне втручання) – не єдина перевага офтальмологічної клініки «Центр Ока». Лікарі-офтальмологи світового рівня, індивідуальний підхід до кожного пацієнта, гнучка система запису та багато позитивних відгуків від задоволених клієнтів – основні причини звернутися до клініки.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram