Запрошуємо на вебінар до Всесвітнього дня запобігання самогубствам 10 вересня


Центр громадського здоров’я запрошує на вебінар до Всесвітнього дня запобігання самогубствам за участі експертів у галузі громадського здоровʼя та амбасадорів психічного здоров’я.

Онлайн-зустріч відбудеться 10 вересня з 11:00 до 14:00 за посиланням:

https://us06web.zoom.us/j/83311618120?pwd=b38bhkQWHV3eBpNkdI7t7wI0kUmJpW.1

Meeting ID: 833 1161 8120

Passcode: 065946

За оцінками ВООЗ щороку у світі близько 700 тис. людей вчиняють суїцид. На кожен випадок скоєного самогубства припадає близько 20 спроб суїциду. Найвразливішими групами вчинення самогубств вважається молодь і люди старшого віку. Суїцид — четверта найпоширеніша причина смертності серед осіб віком 15–29 років у світі.

Самогубство негативно впливає й на рідних та друзів загиблої людини, викликаючи відчуття провини, горя та стигму.

Вебінар складатиметься з доповідей фахівців та панельної дискусії щодо переживання суїцидальної кризи з власного досвіду амбасадорів психічного здоров’я.

Теми круглого столу:

вступне слово — Любов Чигринська, експертка з психічного здоровʼя Координаційного центру з психічного здоровʼя;

саморуйнівна поведінка під час війни в реаліях України — Галина Пилягіна, професорка, докторка медичних наук, завідувачка кафедри психіатрії, психотерапії та медичної психології Національного університету охорони здоров’я імені П.Л. Шупика;

актуальність проблеми самогубств у світі та в Україні — Олена Бідованець, координаторка психічного здоровʼя Центру громадського здоровʼя;

відповідальна комунікація на тему самогубств, представлення публікації ВООЗ, оновлене видання посібника «Запобігання самогубствам: ресурс для працівників сфери медіа» — Ганна Легкова, спеціалістка з психологічних інтервенцій, бюро ВООЗ в Україні;

досвід гарячої лінії Lifeline Ukraine, виклики в роботі, основні запити в роботі з тематикою суїцидальної поведінки — Анастасія Глазкова, клінічна психологиня, адміністративна консультантка гарячої лінії Lifeline;

панельна дискусія: переживання суїцидальної кризи; обговорення з людьми, що мають досвід суїцидальної поведінки — Анастасія Клименко, амбасадорка психічного здоров'я проєкту Психічне здоров'я для України (MH4U), мисткиня, людина з досвідом життя з біполярним розладом; Поліна Абражевич, амбасадорка психічного здоров'я проєкту Психічне здоров'я для України (MH4U), людина з досвідом життя з психічними розладами; Олександра Панченко, амбасадорка психічного здоров'я проєкту Психічне здоров'я для України (MH4U), комунікаційниця.

Матеріал підготовлено в рамках Всеукраїнської програми «Ти як?» (https://howareu.com/), ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Нагадаємо; всеукраїнська кампанія ментального здоров'я «Ти як?» має на меті привернути увагу до теми турботи про психічне здоров’я, та акцентувати на тому, що важливо звертатись по фахову допомогу, коли вона потрібна. Звертатись по допомогу фахівців із психічного здоров’я — це не забаганка чи привід для сорому, а відповідальне ставлення до свого здоров’я.

Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram