Вчені виявили нові ліки від деменції

Вчені з університетів Йорка і Шеффілда у Великобританії визначили, що в боротьбі з деменцією і хворобами рухових нейронів допомагають ліки від іншого захворювання. Воно має низьку токсичність і може продовжити життя пацієнтів з лобно-скроневою деменцією (ЛТД), відзначають фахівці.

Вони визначили нові білки, що захищають нейрони головного мозку, і з’ясували, що урсодезоксихолева кислота збільшує кількість цього білка і захищає нейрони від загибелі, передає News Medical. Традиційно кислоту використовують при цирозі печінки.

Автори дослідження мають намір продовжити роботу, щоб з’ясувати, як саме урсодезоксихолева кислота захищає нейрони, і чи можна розробити більш цілеспрямовані препарати для лікування ЛТД і ряду інших нейродегенеративних станів.

ЛТД впливає на лобову і скроневу частки мозку. На відміну від інших форм деменції, які зазвичай вражають людей старше 65 років, ЛВД виникає в більш ранньому віці – більшість випадків відзначено у людей у віці 45-65 років, повідомляють вчені. Половина пацієнтів з ЛТД, вказують фахівці, мають родичів з таким же захворюванням. За словами дослідників, існує дев’ять генів, які сприяють розвитку ЛТД.


Перейти в каталог новин

Партнери

  • Zdorovi.ua
    Zdorovi.ua
    Пошук та бронювання лікарських засобів. З нами ви економите до 35% - Пошук ліків

Новини за розділами

Розсилка новин

Отримуйте дайджест головних новин кілька разів на місяць

Події

Останні новини

Ми в соц. мережах

Читати новини в Telegram та Instagram